Milí přátelé a příznivci Dušeprostoru!

Dny vánoční už jsou za námi a čeká nás zase spousta obyčejných dní, které si můžete zpříjemnit třeba s námi při naší Dušeprostorové činnosti. Máme za sebou opravdu zajímavý prosincový program – zde je jeho přehled:
V úterý 6.12. podnikli někteří naši členové výlet do Pardubic na setkání s našimi přáteli ze spolku zaměřeného na činnost podobnou té naší – s Diviznou. V herně Bowling zone, která je umístěna v hypermarketu Albert nedaleko od hlavního vlakového nádraží, proběhlo bowlingové utkání mezi našimi členy a členy Divizny. Jeho výsledek Vám sdělit nemůžu, protože ho neznám, ale určitě vyhrál dobrý pocit ze setkání a hezky stráveného dne. Ve čtvrtek 8.12. se v Městské knihovně v Litomyšli uskutečnila přednáška psychiatra, sexuologa a psychoterapeuta, dlouholetého pracovníka PN Bohnice, MUDr. Hollého na téma: „O vztahu těla a duše“. Kdo se zúčastnil, ten se dozvěděl opravdu zajímavé a pro většinu z nás neznámé informace o tom, jak se vzájemně tyto dvě složky našeho bytí ovlivňují a co bychom měli dělat, abychom docílili jejich co největšího souladu a harmonie. Zájem o přednášku byl neočekávaně velký, už 15 minut před začátkem byl sál knihovny naplněný a ten, kdo přišel až na oficiální začátek nebo i po něm už jen stěží hledal místo. Budiž toto poučení pro příště – na zajímavé přednášky je třeba chodit včas.
V sobotu 10.12 jsme podnikli výlet vlakem do předvánoční Prahy. Po příjezdu na hlavní nádraží jsme se volným tempem přesunuli na Václavské náměstí, kde už na nás dýchla atmosféra vánočně nazdobené Prahy, která se ještě umocnila po příchodu na Staroměstské náměstí, kde už probíhal v plném rozsahu předvánoční trh. Každý si koupil a ochutnal to, na co měl chuť a je třeba říct, že nabídka byla opravdu široká. Od návštěvy Karlova mostu jsme nakonec upustili protože po příchodu k jeho začátku jsme viděli, že na mostě je doslova hlava na hlavě. Prošli jsme se tedy po nábřeží Vltavy až k Národnímu divadlu, na Národní třídě jsme si nějaký čas poseděli a odpočinuli v útulné kavárně a pak jsme se po návštěvě obchodního domu vrátili vlakem zpět domů.
Kromě těchto naplánovaných akcí ale samozřejmě probíhala i naše pravidelná klubová činnost. V úterý 13.12. jsme si potrénovali paměť a vyzkoušeli svoje znalosti při malém klubovém kvízu, o týden později 20.12. proběhlo setkání lidí se zkušeností s duševním onemocněním, které se neslo v předvánočním duchu. Pokud jste osobou, která má ve své blízkosti osobu s duševním onemocnění, ozvěte se nám, poskytneme Vám prostor pro sdílení a pomoc.
     Jak sami vidíte, prosinec byl akcemi opravdu nabitý. V podobném duchu chceme samozřejmě pokračovat i v lednu roku 2023. Klubové činnosti, které jsou otevřeny pro všechny, probíhají tato úterý v měsíci:
10.1. si zahrajeme deskové hry. Naši zkušení lektoři Vás rádi naučí nové, Vámi dosud nevyzkoušené hry. 24.1. si v rámci IQ tréninku můžete vyzkoušet svoje znalosti, dovednosti a schopnosti.
Pravidelná setkávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním budou probíhat vždy v úterý 3., 17. a 31. 1. Kromě kávy či čaje Vám chceme nabídnout prostor vhodný k otevřenému a bezpečnému sdílení, podpoře a inspiraci.
Všechna pravidelná úterní setkávání probíhají vždy od 15:30 do 17:30 hod. v prostorách Centra duševního zdraví Svitavy, nám. Míru 29/87 (v budově Komerční banky). 


Děkujeme za Váš zájem o účast na našich akcí a za Vaši podporu a doufáme ve Vaši přízeň i v novém roce 2023, do nějž Vám přejeme hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Budeme se na Vás i v tomto roce těšit.Sledujte nás na www.duseprostor.cz a na Facebooku Duše_Prostor.
    

Za DušeProstor Luděk Sapara