Milí příznivci DušeProstoru, ráda bych Vám podala zprávu o jedné z mnoha našich aktivit.
Dlouho jsme se těšili na společný červnový víkend a teď už je za námi. Stal se minulostí, protože takto to už v životě chodí, ale věřím, že krásné vzpomínky nám zůstanou.
Moc děkuji za prima víkend v kempu Knoflík u Lanškrouna Monice Mazlové, která byla hlavní organizátorkou této akce. Všechno bylo skvěle domluvené a výlety i jiné volnočasové aktivity krásně naplánované a hezky na sebe navazovaly.
Víkend se vydařil. I počasí nám přálo. Ačkoliv v sobotu dopoledne byla trochu zima a mírně pršelo, dokázali jsme vybrat takový program, že to nevadilo. V neděli jsme odjížděli za doprovodu sluníčka a kdyby to šlo, rádi bychom si pobyt prodloužili.
Ale začněme pěkně od začátku. Cesta do kempu byla příjemná. Využili jsme spolujízdy auty a na místo určení jsme dorazili včas, tedy kolem druhé hodiny. Osvěžili jsme se v malé hospůdce u kempu. Dali jsme si pivo, bezinku nebo zmrzlinu. Popovídali jsme si, jak se máme, rozmysleli jsme si, kdo chce s kým bydlet, a ubytovali jsme se do chatiček. Ocenili jsme příjemné a klidné prostředí. Líbil se nám výhled na rybník i na zázemí kempu, které bylo vhodné pro sportovní aktivity i odpočinek.
Před večeří jsme měli dostatek času na malou procházku na vyhlídku Kypuš. Cesta do kopce nás trochu vyčerpala. Odměnou bylo krásné poklidné místo s nádherným výhledem do krajiny. Zpátky jsme mohli jít stejnou trasou, nebo se vydat k Eduardovu prameni. Rozdělili jsme se podle aktuálních sil a všichni jsme se sešli v kempu.
Večery i sobotní odpoledne jsme trávili povídáním, hraním na kytaru a zpíváním. Také jsme trochu sportovali – vyzkoušeli jsme kroket, badminton či ping pong. Ti smělejší a více otužilí z nás si i zaplavali v rybníku. Nejoblíbenější společenskou hrou se stala Krycí jména. Týmy byly silné a každý chtěl vyhrát. Kapitáni se snažili najít ty nejlepší nápovědy a indicie a ostatní členové týmu pečlivě promýšleli své odhady a vybírali opatrně ta správná slova. Také jsme hráli UNO, Dobble, Černého Petra nebo Žolíky.
Páteční večer jsme si zpestřili ještě diskotékou, která v kempu probíhala. Účast samozřejmě nebyla povinná, ale kdo se zúčastnil, nelitoval. Podle plánu měla diskotéka končit o půlnoci, ale tanečníci si užívali rytmy hudby až do půl jedné.
V sobotu po snídani jsme vyjeli auty směrem k Mariánské hoře. Tam jsme si prošli křížovou cestu. Dalším cílem byla návštěva města Lanškroun. Prošli jsme náměstí, dozvěděli jsme se něco o historii a vydali jsme se na zámek, kde probíhala soutěž o nejlepší guláš. Někdo se trochu občerstvil už u zámku, společný oběd nás čekal v místní restauraci Krčma.
Na neděli byl naplánován odjezd už na jedenáctou hodinu. Bylo potřeba se sbalit a uvolnit chatky. Pobyt jsme zakončili procházkou kolem místních rybníků, tedy po rovině a v klidu a tichu zdejší malebné přírody.
Na závěr chci poděkovat všem, kdo se zúčastnili a spoluutvářeli prima atmosféru po celou dobu pohodového víkendu. Těším se zase někdy brzy na viděnou a zvu Vás také na zářijový víkendový pobyt, který proběhne v penzionu na Svojanově.

Mája Boštíková z DušeProstoru